THERAPIE

ONDERWEG richt zich op (jong) volwassenen die moeiten of onvrede ervaren in hun leven, in relatie met zichzelf, met de ander en/of met God, en die daar graag iets aan willen veranderen of daarin willen leren. Kom je er met praten alleen niet meer uit of loop je steeds vast door alles eindeloos te beredeneren met je hoofd en zou je het graag eens op een andere manier willen proberen? Dan ben je van harte welkom voor een kennismaking. ONDERWEG wil er zijn voor mensen die graag uit hun hoofd, terug willen naar het ervaren, om zo meer over zichzelf (en de ander) te leren. Deze vorm van therapie kan op allerlei vlakken in je leven worden toegepast. 

 

Thema's kunnen zijn:

 • verbinding (met jezelf en met de ander)

 • eenzaamheid

 • relatieproblemen (partner, familie, vrienden of kerk)

 • behoefte aan rust

 • grenzen

 • angst

 • depressie, burn- out

 • rouw, verlies

 • langdurige of chronische ziekte

 • geloofsvragen

 • dilemma's

 • ... jouw persoonlijke vraag

 

PASTORAAT

Wanneer je christen bent, kunnen moeilijkheden in je leven nogal eens vragen en gevoelens oproepen richting God. Misschien worstel je met teleurstelling, boosheid, angst of verdriet. Misschien geloof je wel in God, maar voel je er zo weinig van in je leven en zou je graag meer van Hem willen ervaren. Ook kan het zijn dat je pijn hebt opgelopen in contact met andere gelovigen of met de kerk, waardoor je het vertrouwen in God en mensen bent kwijtgeraakt. Wanneer je ergens terecht wilt kunnen met de gevoelens en gedachtes die daarin meekomen, dan wil ONDERWEG jou daar graag een plek voor bieden.  

Bij ONDERWEG zijn therapie en pastoraat met elkaar verweven, zonder dat God daarbij altijd heel concreet ter sprake hoeft te komen. Moeilijkheden in je relatie met God linken vaak aan moeilijkheden in je relaties met mensen. Daarom kun je juist in contact met mij - een ander mens - leren over wat jou blokkeert, waar jouw pijn zit en wat je daar vervolgens mee kunt doen, zowel richting jezelf als richting de a(A)nder. Dit gebeurt allemaal in de nuchterheid van het gewone leven. Met de voeten op de grond en regelmatig ook in de modder. 

BRAINSPOTTING

Brainspotting is een vorm van traumatherapie. De techniek is ontdekt en ontwikkeld door David Grand, vanuit zijn ervaring met EMDR. Omdat brainspotting gebruik maakt van een meer lichaamsgerichte, ervaringsgerichte benadering en niet vraagt om het inbrengen van concrete gebeurtenissen - dit kan wel, maar hoeft niet - is deze methode ook geschikt voor bijvoorbeeld het verwerken van vroegkinderlijk (preverbaal, precognitief) trauma. Daarnaast sluit het vanwege de lichaamsgerichte aanpak ook mooi aan op mijn al bestaande manier van werken.  Het is een methode waarbij je weinig hoeft te praten en het brein de kans krijgt alle onverwerkte informatie alsnog te verwerken. Het kan worden ingezet bij terugkerende blokkades, bevriezing, oncontroleerbare emotionele reacties, niet te doorbreken patronen en andere uitingsvormen van trauma. Bij ONDERWEG kan brainspotting worden ingezet als onderdeel van je therapieproces. 

ER IS HIER PLEK VOOR JOU!

Wanneer je interesse hebt, ben je van harte welkom voor een GRATIS SESSIE. Tijdens deze 45 minuten kun je delen waar je mee zit en laat ik je weten wat ik voor je kan doen. Je kunt hierbij meteen ervaren hoe ik werk en ontdekken of dit inderdaad is wat je zoekt.

 

Na het gesprek kijken we samen of en hoe we er een vervolg aan gaan geven. Omdat ieder mens zijn eigen weg gaat in het leven, werk ik niet met vaste trajecten. Ik stem persoonlijk af op dat wat JIJ nodig hebt. 

JOUW INVESTERING

Verandering gaat helaas nooit vanzelf. Maar misschien is dat ook goed nieuws. Want dit betekent ook dat je invloed hebt op je eigen proces! De minimale investering die van je gevraagd wordt, is dan ook de WIL om naar de sessies te komen en aan de slag te gaan met jezelf. Dat dit mogelijk soms met tegenzin zal zijn, met angst of wat voor emoties ook, dat is - wat mij betreft - helemaal oké. 

 

Het tarief is € 78,00 per uur (vrijgesteld van BTW). De sessies worden (nog) niet vergoed.