top of page
couple-1845334_1280.jpg

RELATIETHERAPIE

  • als jullie vastzitten in de dynamiek van bindingsangst en verlatingsangst

  • de verliefdheid verdwenen is en 'houden van' een haast onmogelijke opgave lijkt

  • als je 'samen' bent, maar je regelmatig ontzettend alleen en onbegrepen voelt 

  • wanneer je elkaar zo graag wilt bereiken, maar soms niet meer weet hoe..

  • of het aangeven van grenzen en/of behoeftes naar je partner niet (goed) lukt

  • er pijnlijke situaties zijn geweest waardoor het vertrouwen is beschaamd en jullie niet weten hoe verder

  • als je wilt onderzoeken hoe jullie elkaar zijn kwijtgeraakt én hoe je elkaar weer kunt vinden

  • wanneer jullie geen grote problemen ervaren, maar wel willen investeren in dieper contact en meer verbinding

Ik kijk graag met jullie mee op een weg hier doorheen!

Hij.. dat wat je ooit zo aantrok in hem is nu je grootste ergernis. Daar waar je het vroeger heerlijk vond dat hij zo zelfstandig was, maakt het je nu onzeker. Houdt hij nog wel van je? Je merkt het niet echt, want zijn aandacht lijkt overal, behalve bij jou. Of zij.. Je viel voor haar grote hart en zorgzaamheid. Ze gaf je het gevoel dat jij de wereld voor haar was en dat maakte je de koning te rijk. Maar nu.. nu irriteer je je mateloos aan haar bemoeienissen. Je hebt behoefte aan ademruimte en hoe meer zij samen wil zijn, hoe harder jij weg wilt! Langzaam maar zeker groei je steeds verder uit elkaar. 

Herken je dit? Misschien werkt deze dynamiek bij jullie precies andersom. Maar hoe dan ook..  dat wat je ooit zo bewonderde in de ander, kan er later zomaar voor zorgen dat je elkaar steeds minder goed bereiken kunt. En dat is niet de enige reden dat je uit elkaar kunt groeien. Misschien zijn jij of je partner erg veranderd in de loop van de tijd. Of hebben jullie pijnlijke situaties meegemaakt van verlies en rouw waar je beide totaal anders mee omging. Ook kan het zijn dat je je gekwetst of verraden hebt gevoeld, waardoor je je bent gaan terugtrekken of juist van je af ging bijten. Het valt niet altijd mee om te blijven kiezen voor elkaar wanneer de verliefdheid is verdwenen en je - door de pijn die je ervaren hebt en mogelijk nog steeds ervaart - het vertrouwen verliest in de relatie. Soms gaat dit proces gepaard met ruzies, soms gebeurt het minder opvallend in stilte of zelfs in harmonie. Maar beide hebben hetzelfde vernietigende effect: je raakt jezelf en/of elkaar kwijt! 

In relatietherapie kijk ik met jullie mee naar onderliggende pijn en ingesleten patronen. Door deze onder ogen te komen, te leren (h)erkennen en daarin weer op een gezonde manier contact te leren maken - met jezelf en met elkaar - ontstaat er een nieuwe weg. Geen makkelijke weg, maar wel een goede. Een weg waarop jullie beide jezelf kunnen zijn in verbinding met de ander. Klinkt dit te mooi? Misschien wel. En toch geloof ik erin. Niet in het sprookje 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. Maar in de werkelijkheid van iedere keer opnieuw leren kiezen voor de gezonde richting op de goede Weg. De praktijk wijst uit dat dit soms best hard werken is. En jullie hoeven het niet alleen te doen. Je bent zeer welkom als je hier samen mee aan de slag wilt gaan! 

bottom of page