top of page

OVER MIJ

Jarenlang was ik de verbinding kwijt met mezelf, met de mensen om me heen én met God. Ik worstelde met leven en DOOD, met WANTROUWEN, GELOOFSVRAGEN en ook met ANGSTEN waarvan ik lang heb gedacht dat ik ze niet had.

_DSC9818.jpg

Deze thema’s hebben nog altijd een plek in mijn leven, maar ik word er niet meer zo door beheerst. Ik heb het geluk gehad dat ik mensen trof -  waaronder een aantal fijne, soms vervelende, therapeuten - die me verder konden helpen in mijn gevechten met mezelf, met het leven en met God. Iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Het heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Weer in staat me te verbinden. Ik kan nu LEVEN. Nog altijd mét mijn wantrouwen, mét mijn angsten en met de nodige vragen. Maar daarnaast ook met een nieuw GELOOF, een steeds verder groeiend VERTROUWEN en een VERLANGEN om dat wat ik mocht ontvangen weer door te kunnen geven aan mensen die dit nodig hebben.

Vanuit dit verlangen ben ik in 2014 gestart met de opleiding tot Equine Assisted Coach bij Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker. Daar leerde ik mensen coachen met inzet van paarden. Omdat ik graag verdieping wilde, startte ik eind 2014 met mijn opleiding tot Transpersoonlijk Therapeut bij Spectrum in Hattem. Tijdens deze opleiding groeide ik al vrij snel toe naar het geven van ervarings-/lichaamsgerichte 

therapie en pastoraat zonder paarden. Ik ontdekte dat er nog zoveel meer mogelijk is aan mooie, ervaringsgerichte werkvormen. Hier wil ik graag in blijven leren en ontdekken. Sinds 2017 heb ik een eigen praktijk waar ik met veel plezier werk. Daarnaast ben ik sinds augustus 2021 ook werkzaam als Studentenpastor/-counselor bij Hogeschool Viaa.

Mijn geloof in God is verweven met wie ik ben en dus ook met hoe ik werk. Zonder hem zou ik hier niet staan en zou ik mijn werk niet kunnen doen. Hij is de grond onder mijn voeten en de reden dat ik leef. Ik wil graag werken vanuit zijn liefde en genade voor jou en mij. Dit betekent niet dat we het de hele tijd over God moeten hebben of dat je christen moet zijn om bij mij therapie te kunnen volgen. Je bent welkom met welk geloof dan ook! Er is plek voor iedereen die wel een beetje liefde en genade kan gebruiken.

Wie ben ik? In het kort:                                                                           Aline. Mens. Christen. Dochter. Tante. Vriendin. Ex- vrouw. Paardengek. Kattenmens. Eigenwijs. Doorzetter. Diep onder de indruk van de grootsheid en van het enorme geduld van God. Altijd zoekend. Regelmatig sputterend. Af en toe een tikkeltje hysterisch. Met een groot hart voor alles wat leeft. Ik ben eerlijk en recht door zee. Daar waar het kan met de nodige dosis humor. Ik zoek graag de spanning op van écht contact. Ik houd er niet van om om de zaken heen te draaien of mensen eindeloos te laten dwalen op omwegen, weg van de realiteit. Hierin kan ik soms confronterend zijn, maar altijd met liefde, vanuit mijn eigen mens- zijn, naast de ander: ik net als jij.    

Als je me zou kennen zou je weten dat…

… ik HOU van humor en gekkigheid en daarbij nogal wat lawaai kan maken 

… ik een fascinatie heb voor kleine beestjes en met enige regelmaat op mijn ellebogen en knieën op het asfalt lig om  een        rupsje of torretje te bekijken

… dit niet ophoudt bij kijken alleen, maar er ook hele scenario’s ontstaan in mijn hoofd met de meest wilde            

    avonturen voor dat diertje

… ik graag gekke dansjes doe op hele harde, foute muziek - als niemand kijkt

… je ‘s ochtends vóór de koffie maar beter niet tegen me kunt praten 

… ik hou van echt contact met mensen en het ondertussen ook heerlijk vind om regelmatig alleen te zijn 

… ik opnieuw of eigenlijk voor het eerst enorm verliefd ben geworden op de Psalmen 

… (improvisatie)theater een nog vrij nieuwe liefde van me is waar ik wild enthousiast over ben en helemaal in op   

    kan gaan 

Opleidingen, Trainingen en Werkervaring

  • Opleiding:  Equine Assisted Coaching Level 1 

  • Training: Als professional in contact met narcisme en psychopathie

  • Opleiding: PsychoSociale BasisKennis

  • Spectrum opleiding Basisfase: Christelijk Ervaringsgerichte Therapie

  • Spectrum opleiding Beroepsfase: Christelijk Ervaringsgerichte Therapie

  • Werkervaring: zelfstandig coach/therapeut/pastor in eigen praktijk sinds 2017

  • Werkervaring: Studentenpastor/-counselor aan Hogeschool Viaa sinds 2021 

  • Training: Brainspotting Fase 1 

  • Training: Brainspotting Fase 2

  • Vervolgopleiding Spectrum: Lichaamswerk (afronding in 2023) 

bottom of page