top of page

OVER Aline Dijkgraaf

Leven.. ik vond het maar ingewikkeld. Al op vrij jonge leeftijd begon ik me af te vragen wat er mis was met mij. Waarom was ik niet in staat om blij te zijn, te genieten? Waarom moest iedere dag voor mij een gevecht zijn, terwijl anderen - zo leek het - er luchtig en vrolijk doorheen huppelden? Het frustreerde me. Ik voelde me onmachtig en raakte niet alleen in gevecht met het leven, maar ook met mezelf en met God. Ik voelde me alleen en onbegrepen. De dood begon steeds vaker aan me te trekken..

_DSC9825.jpg

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik mensen vond die mij konden helpen mezelf hierin te begrijpen. Mensen die niet zo schrokken van mijn stoere buitenkant, maar die daar achter durfden te kijken, ervan overtuigd dat ik goede redenen had voor de strijd die ik voerde. Ze waren bereid zich aan mij te verbinden - met alles wat er bij me was - zodat ik hetzelfde kon leren: verbinding maken met mezelf en van daaruit ook weer met de a(A)nder. Deze vorm van eerlijk en liefdevol contact, redde mijn leven. Daar waar ik eerst nog erg gefocust was op ‘ik moet gelukkig worden’, groeide dat langzaam toe naar een rustiger ‘ik ben onderweg en ik hoef het niet alleen te doen’. Het was een moeilijke weg, waarop ik ontdekte dat écht leven pas mogelijk wordt wanneer je de moed vindt om ook je kwetsbaarheid, pijn en gebrokenheid onder ogen te komen. Een hele uitdaging, vooral wanneer er veel kapot is in je leven. Deze weg had ik niet kunnen gaan, zonder de steun en het geduld van mensen - én van een God - die hier zelf ook iets van begrepen hadden. Vind ik het leven nu dan altijd leuk en makkelijk? Zeker niet! Maar zolang ik de verbinding blijf zoeken en mijn ogen op de Weg weet te houden, kan er náást alles wat moeilijk is ook steeds meer ruimte ontstaan voor heling, vertrouwen, dankbaarheid en plezier! 

Vanuit mijn eigen proces is het verlangen gegroeid om nu op mijn beurt mee te kunnen wandelen met mensen die wel wat steun en richting kunnen gebruiken op hun levensweg. Om hier handen en voeten aan te geven, ben ik in 2014 gestart met de opleiding tot Equine Assisted Coach. Daar leerde ik mensen coachen met inzet van paarden. Omdat ik graag meer verdieping wilde, startte ik eind 2014 met mijn opleiding tot Transpersoonlijk Therapeut bij Spectrum in Hattem. Tijdens deze opleiding groeide ik al vrij snel toe naar het geven van ervaringsgerichte, lichaamsgerichte therapie en pastoraat zonder paarden. Ik ontdekte dat er nog zoveel meer mogelijk is aan mooie, ervaringsgerichte werkvormen. Hier wil ik graag in blijven leren. Sinds 2017 heb ik een eigen praktijk waar ik met veel plezier werk. Daarnaast ben ik sinds augustus 2021 ook werkzaam als Studentenpastor/-counselor bij Hogeschool Viaa. Onderaan deze pagina vind je een uitgebreider overzicht van gevolgde opleidingen, trainingen en werkervaring. Ik werk vanuit mijn christen-zijn, maar dat betekent niet dat er geen plek is voor anders-gelovigen. Je bent van harte welkom met welke levensovertuiging ook!

Wie ben ik? In het kort:                                                                     Aline. Mens. Christen. Dochter. Tante. Vriendin. Ex- vrouw. Paardengek. Kattenmens. Eigenwijs. Doorzetter. Diep onder de indruk van de grootsheid en van het enorme geduld van God. Altijd zoekend. Regelmatig sputterend. Af en toe een tikkeltje hysterisch. Met een groot hart voor alles wat leeft. Ik ben eerlijk en recht door zee. Daar waar het kan met de nodige dosis humor. Ik zoek graag de spanning op van écht contact. Ik houd er niet van om om de zaken heen te draaien of mensen eindeloos te laten dwalen, weg van de realiteit. Hierin kan ik soms confronterend zijn, maar altijd met liefde, vanuit mijn eigen mens- zijn, naast de ander: ik net als jij.    

Opleidingen, Trainingen en Werkervaring

  • Opleiding:  Equine Assisted Coaching Level 1 

  • Training: Als professional in contact met narcisme en psychopathie

  • Opleiding: PsychoSociale BasisKennis

  • Opleiding Spectrum: Christelijk Ervaringsgerichte Therapie

  • Werkervaring: zelfstandig coach/therapeut/pastor in eigen praktijk sinds 2017

  • Werkervaring: Studentenpastor/-counselor aan Hogeschool Viaa sinds 2021 

  • Training: Brainspotting Fase 1 & 2

  • Vervolgopleiding Spectrum: Lichaamswerk 

Laat mij niet

Laat mij niet met rust

als ik het wil

Laat mij niet alleen

als ik het vraag

Kijk tot achter 

Mijn ogen

Tot daar

Waar staat te lezen

Wat ik niet wil weten

Lees mij tussen de regels

Verlos mij van mijn zekerheid

Laat mij niet los

Als ik mij losmaak

Geef mij geen gelijk

Als ik het heb

En vind mij

Als ik jou verlies 

Bron: anoniem

bottom of page